poniedziałek, 2 września 2013
makaron z kurkami
S K Ł A D N I K I:
na 2-3 osoby
1 cukinia
300g kurek
1 szalotka
15 0ml śmietanki
olej
sól
pieprz
makaron penne
P R Z Y G O T O W A N I E:
Najpierw szklimy cebulę i drobno pokrojoną cukinię na oleju (2-3 łyżki oleju), ok 10 minut. Wrzucamy kurki i smażymy nie dłużej niż 7 minut, to jest gwarancja że grzyby będą jędrne i nie stracą smaku. Na koniec dodajemy śmietankę, mieszamy. Gotowe.
***
Bardzo dobrze sprawdza się śmietanka sojowa, jest super delikatna i nawet ortodoksyjni mięsożercy nie będą wiedzieli, że jedzą "TO ochydztwo".
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz