niedziela, 6 października 2013

BAKŁAŻANY. Pierwszy przepis.

Obłędne warzywo, nie dość że jest piękne to jeszcze pyszne. Beszczelność!

S K Ł A D N I K I:
1 bakłażan
1 ząbek czosnku
3 anchois z oliwy
oliwa
ostra papryka pokruszona, szczypta
sałata rzymska jedna główka
sól


P R Z Y G O T O W A N I E:
Na oliwie smażymy przez chwilę anchois i czosnek, drobno pokrojony. wrzucamy bakłażana pokrojonego w drobną kostkę. Przykrywamy pokrywką zmniejszamy ogień i dusimy ok 15 minut, aż będzie miękki. Wrzucamy posiekaną sałatę i mieszamy, dusimy krótka, na rysunku jest 10 minut, ale 5 wystarczy. Układamy na makaron, można dodać wiórka parmezanu na wierzch. Kompletne zaskoczenie smakowe gwarantowane!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz