S K Ł A D N I K I dla 1 osoby
1-2 jajka
1-2 jajka
biały owczy ser
mole
P R Z Y G O T O W A N I E:
Mole podobno można zrobić w domu, ale to wydaje się być trudne. Meksykańska koleżanka mówiła że to sos raczej świąteczny i zaliczany do ciężkich. To które kupuję w sklepie, choć ma nieciekawy skład, smak ma ok. Zresztą nie mam z czym porównać.
Ale do rzeczy:
trochę oleju na patelnię, dwa jajka, na jajka pokruszony biały owczy ser (robię też z krowim:) łyżeczka mole. Nakrywamy pokrywką i smażymy jajka sadzone, wiadomo białko ścięte, żółtka płynne, albo jak kto lubi.
Mole w słoiku jest twarde i rozwarstwione, trzeba pomieszać i jeśli nadal jest za twarde, dodać odrobinę gorącej wody, ale tylko do tej porcji którą używamy. Do słoika nie wlewajmy bo się popsuje.
Odwagi i smacznego!
a jaki sos mole dodajesz?
OdpowiedzUsuńmarka La costena Mole, a są inne?
OdpowiedzUsuń