środa, 22 stycznia 2014

Gruzińska salatka z ziemniaków.

S K Ł A D N I K I:
0,5 kg ziemniakow
1/2 szklanki wyłuskanych orzechów włoskich- posiekanych
1 ząbki czosnku
1 łyżki octu winnego
pęczek kopru (w zimie dwa pęczki bo są chude)
sól
łyżeczka ostrej papryki
2 szalotki

P R Z Y G O T O W A N I E
ziemniaki gotujemy w skórkach, obieramy kroimy. Orzechy siekamy, cebule kroimy bardzo drobno. Czosnek ucieramy z solą. Wszystko mieszamy, trzeba uważać żeby nie dać za dużo octu, ja daję sok z cytryny.
Można spróbować utrzeć czosnek z solą orzechami, dodać olej i ocet i wymieszać z resztąskladnikow, efekt może być równie fajny.
Ja zawsze daję więcej kopru i orzechów, robię też ze słodką papryką. Można troche "poszaleć"
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz