poniedziałek, 17 lutego 2014

najprostrza zupa z soczewicy

 
 Przypomniałam sobie o prostej i pysznej zupie którą często jadłam we Włoszech.

S K Ł A D N I K I:  
dla dwóch osób
puszka soczewicy
szczypta papryki ostrej w płatkach
2 ząbki czosnku pokrojone
5-6 pomidorków koktajlowych, albo jeden średni.
sol
oliwa-2-3 łyżki

P R Z Y G O T O W A N I E:
wszystko wrzucamy do garnka i gotujemy 15 minut.
robimy grzanki i pokruszone wrzucamy do zupy. Albo jemy po prostu z masłem.

2 komentarze:

  1. Świetne rysunki! A i przepisy ciekawe! Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne rysunki! A i przepisy ciekawe! Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń